våra produkter håller dig varm: så här fungerar de

Är du nyfiken? Då vill du säkert veta exakt hur våra uppvärmda produkter fungerar. Först och främst vill vi presentera våra 8 principer. Från genialiskt chip till kraftfullt litiumbatteri… Här kommer de:

Våra 8 principer

HeatPerformance® värmesystem

Nu när du känner till våra 8 principer är det dags att bekanta dig med HeatPerformance®-värmesystemet. För hur är det möjligt att dina strumpor, handskar eller underkläder blir varma när du trycker på en knapp? Det enkla svaret är att det beror på den tekniska utvecklingen.

I dag är det möjligt att konstruera chip, batterier och värmeledare som är så otroligt små, tunna och kraftfulla att de lätt kan integreras i textilprodukter. Vill du läsa mer? Läs sedan Hur fungerar en uppvärmd handske?

CHIPS, BATTERIER OCH VÄRMELEDARE

Värmesystemet består alltså av ledare (tunna, flexibla koltrådar) som transporterar värmen till de önskade platserna. Med våra handskar, till exempel, är det över hela fingrarna och handryggen. Våra litiumbatterier (tillgängliga från 7,4 V – 2600 mAh till 3000 mAh) styrs av ett smart chip. Chippet vet exakt hur mycket värme som måste levereras av ledningarna.

FUNKTIONER

Varje produkt är utrustad med ett reglage som gör att du kan ställa in värmenivån. Om du vill värma händerna, fötterna eller kroppen använder du den högsta inställningen. Efter 5-10 minuter har kylan lämnat kroppen och du kan byta till den mellersta eller lägsta inställningen för att hålla kroppen varm.

Smart, smartare, smartast

Tekniken utvecklas snabbare och snabbare, produkterna blir mer geniala. HeatPerformance® har fördjupat sig i värld av smart, smartare, smartast och liten, mindre, minst. Och resultatet?

Smarta chips som reglerar upp till tre värmenivåer och styr energin supereffektivt. De finaste och tunnaste värmeledarna som du inte känner när du bär dem. Kompakta, diskreta batterier som ger dig upp till 10 timmars värme.

Våra produkter är användarvänliga och regleras enkelt med en enda knapp. Vissa produkter har en fjärrkontroll eller kan användas med en app från din telefon.

HeatPerformance® chip