Visar alla 6 resultat


värmejackor | Frågor & svar

I vår kollektion hittar du värmejackor för både damer och herrar. Damjackornas skärning är mer figursydd för en feminin silhuett. Både värmejackan för damer och värmejackan för herrar finns i svart och mörkblått.

Våra eluppvärmda jackor har strategiskt placerade värmezoner på övre delen av ryggen och i brösthöjd. Den välgörande värmen får dina muskler att slappna av och gör att du känner dig bekväm under hela behandlingen.

Vilka är de varmaste uppvärmd jacka?

Vi får regelbundet denna fråga från våra kunder. Faktum är att värmesystemet ger samma värme; ännu varmare skulle bli obehagligt. Men hur mycket värme du upplever beror på två faktorer. Först och främst jackans isolering. Ju bättre isolerad jackan är, desto mer värme kan den hålla kvar. För det andra hur många lager du har under jackan. Ju närmare värmejackan bärs mot huden, desto mer värme kommer du att uppleva.

Hur fungerar en uppvärmd jacka?

En uppvärmd jacka fungerar mycket enkelt. I innerfickan finns en strömkabel som du ansluter batteriet till. Därefter sitter av/på-knappen i brösthöjd. Håll knappen intryckt i några sekunder så kopplas värmesystemet in på den högsta inställningen. Om du sedan trycker igen växlar systemet till mittläget. Om du vill välja den lägsta inställningen trycker du kort på knappen igen. För att stänga av jackan trycker du på knappen igen och håller den intryckt i några sekunder. Hur vet du att din värmejacka fungerar direkt? Det ser du på den upplysta av/på-knappen. Röd är den högsta inställningen, turkos är den mellersta inställningen och blå är den lägsta inställningen. Efter en minut börjar du verkligen känna värmen, och efter högst 10 minuter är jackan helt uppvärmd och du kan växla tillbaka den till en lägre värmeinställning.

Är det hälsosamt att bära en uppvärmd jacka?

Det är mycket hälsosamt att bära en uppvärmd jacka. Personer med reumatism och artrit eller de som bara fryser lätt har stor nytta av att bära en uppvärmd jacka. Värmen gör att musklerna slappnar av. Blodcirkulationen stimuleras och du löper mindre risk att drabbas av muskelstelhet.

Hur länge håller en uppvärmd jacka värmen?

Hur länge en värmejacka håller beror på tre faktorer:

  • batteriet eller batteripaketet som du använder.
  • vilken värmeinställning du använder
  • den omgivande temperaturen

Våra uppvärmda jackor räcker från 2,5 till 8 timmar. Det medföljande batteriet laddas upp helt på 4 timmar. Om det behövs kan du köpa ett extra batteri för resor så håller du värmen hela dagen.

Vilket är det bästa märket för värmejackor?

HeatPerformance® har gjort mycket forskning om värmejackor och levererar utmärkt valuta för pengarna. Vi är också mycket nöjda med Volts värmejackor. I slutändan är svaret på frågan om vilken värmejacka som är bäst ett personligt val.

Kan en uppvärmd jacka bli våt?

Det är inga problem att gå ut i lätt regn med en uppvärmd jacka. Jackan är stänkskyddad. Men om du vill använda jackan i regn rekommenderar vi att du bär en mackintosh över den. För övrigt är det ingen fara att låta en värmejacka bli våt. Det är inte farligt och värmesystemet fungerar fortfarande.

Den uppvärmda jackan kan också tvättas i maskin. När du gör det, välj handtvättsinställningen. Glöm inte att stänga nätkabeln med skyddslocket och dra igen dragkedjan i väskan. Lägg inte kappan i torktumlaren utan häng den på tork på gammalt hederligt sätt på ett torkställ.

Select a Pickup Point

Click outside to hide the comparison bar
Jämför
HeatPerformance.se använder sig av cookies för statistik och för att ge dig den bästa upplevelsen.