Hur fungerar en uppvärmd handske?

För de kallhjärtade bland oss är uppvärmda handskar en gudagåva. De håller dina händer behagligt varma med en knapptryckning. Var du än är, vad du än gör. Härliga, dessa uppvärmda handskar, men hur fungerar de egentligen?

Kvinna värmer sina kalla händer över en kopp varmt te

Användning av uppvärmda handskar

Kontrollerna

En värmehandske har ett inbyggt värmesystem och är lätt att använda med en av/på-knapp. Den sitter vanligtvis på handskens baksida eller i manschetten. Håll knappen intryckt i några sekunder, varpå värmesystemet omedelbart kopplas in på den högsta inställningen. Dina kalla händer kommer att vara helt uppvärmda på 5 minuter.

Batteri

Manschetten har en särskild ficka för förvaring av det laddningsbara batteriet. Denna ficka rymmer samtidigt värmesystemets strömkabel, till vilken du kan ansluta batteriet.

Eftersom batteriet är dolt i manschetten känner du inte av det när du har den på dig. Det känns som om du har en vanlig handske på dig.
Batterierna är frostskyddade och lämpar sig därför även för extremt kalla förhållanden.

Värmesystem

Värmesystemet består av tunna värmeledare. Dessa är tillverkade av koppar och kol. Kol består av extremt tunna fibrer av kol. Den är enormt flexibel och samtidigt enormt stark.

Dessa värmeledare löper längs handskens baksida och över baksidan av varje finger. Hela vägen till fingertoppen. Du kan också välja en handske där handflatan också är utrustad med ett värmesystem.

Hur länge fungerar uppvärmda handskar?

Du kan förvänta dig i genomsnitt 5 timmars varma händer med laddade handskar. Hur länge din handske ger värme beror på följande faktorer:

  • Handskens tjocklek. Ju tjockare handsken är, desto bättre isolerar den värmen. En tunn handske ger fingret gott om utrymme att röra sig, vilket gör den idealisk vid sport. Under samma kalla förhållanden kommer en tunn handske naturligtvis att tömmas snabbare än en tjock.
  • Omgivningstemperatur. Ju kallare det är ute, desto mer energi måste batteriet leverera för att hålla handskarna tempererade.
  • Batteriet. Ett batteri med mer ström håller naturligtvis längre än ett med mindre ström. Våra batterier är små men samtidigt enormt kraftfulla. Som standard levereras våra handskar med ett 7,4 V – 2600 mAh batteri.

Grovt sett kan man säga att uppvärmda handskar ger 2 till 9 timmars varma händer. Det är en ganska stor skillnad. Om du har på dig vår tjockaste handske och använder den lägsta värmeinställningen har du varma händer i minst 9 timmar. Men om du använder vår tunnaste handske och slår på den högsta inställningen tar batteriet slut efter bara 2 timmar. Naturligtvis är det alltid ett alternativ att ha med sig en extra uppsättning batterier.

Och trevligt att veta: Batterierna laddas upp efter 4 timmar med den medföljande laddaren.

Antal värmeinställningar

HeatPerformance®:s uppvärmda handskar har 3 inställningar. Den högsta inställningen är utformad för att snabbt värma upp handsken. Perfekt om du har riktigt kalla fingrar som inte längre värms upp av sig själva. Du kommer att upptäcka att du efter 5 till 10 minuter verkligen vill växla till en lägre inställning, annars blir dina händer för varma.

De mellersta och lägsta inställningarna är avsedda att hålla händerna tempererade. Om du har valt en handske med mycket isolering är den lägsta inställningen ett bra val. På så sätt håller dina batterier också längre. Om du har valt en tunn handske är det bra att aktivera den mellersta inställningen. Naturligtvis gör det också skillnad om du bär handskarna en iskall vinterdag eller på en solig höstpromenad.

Handla Uppvärmda handskar

Select a Pickup Point

Click outside to hide the comparison bar
Jämför