mjölksilke

Våra handskar är gjorda av … mjölksilke!

Bomull, polyester, ull, det känner vi alla till Men mjölksilke? Kanske har du aldrig hört tals om det? Vi har valt det här materialet för våra HeatPerformance® THIN handskar med värmefunktion och det finns det en anledning till. Låt oss berätta:

Tillverkas silke från mjölk?

Ja, absolut, utan mjölk, inget silke. För att tillverka mjölksilke skummas mjölken först och sedan extraheras fukten. Det kvarvarande mjölkpulvret sönderdelas och filtreras, så att kaseinet blir kvar. Efter detta sänks ämnet i en basisk lösning. Till slut sitter får du en härva fibrer som dras ut i en tråd. Denna tråd kan vävas tjock eller tunn, i t-shirts eller i tyg som används i våra elvärmda tunna uppvärmda handskar THIN.

Är detta en hållbar produkt?

För tillverkningen av mjölksilke används spillmjölk från mejerier. Mjölk som annars kastats bort. Bara i Tyskland slösas 2 ton mjölk bort varje år eftersom den inte är av konsumtionskvalitet. Tyvärr är det ett relativt dyrt material. För att ge dig en idé: 1 kg mjölkfiber behövs för att göra 5 – 6 t-shirts. Betyder det inget för dig? Som jämförelse: 1 kg polyester kostar ca 10 kr medan 1 kg mjölkfiber kostar ca 300 kr. Det är fortfarande billigare än äkta siden, som kostar dubbelt så mycket.

Forskare och tillverkare arbetar för närvarande intensivt med att utveckla en teknik som också säkerställer att produktionsprocessen blir mer hållbar. Tyvärr är det ännu inte fallet. I produktionsprocessen används kemikalier (som akrylnitril och formaldehyd) som kan vara skadliga, vilket också gäller för tillverkningen av andra material som polyester och bomull.

Det tyska företaget Qmilk är en av föregångarna i utvecklingen av en ny produktionsprocess som inte producerar något avfall och endast använder biologiskt nedbrytbara ämnen för att producera mjölkfibrer. De anger dock inte vilka metoder de använder istället för akrylnitril eller formaldehyd i processen. Vi hoppas i alla fall på snabba resultat så att en 100% hållbar produkt kan användas över hela världen.

Vilka egenskaper har mjölksilke?

Mjölksilke är ett mjukt och slätt material, tyget känns lite som siden. Därav namnet mjölksilke. Tyget har en relativt hög fukttransporterande egenskap och har bättre andningsförmåga än siden. Mjölksilke är också allergivänligt, vilket är goda nyheter för personer med känslig hud.

HeatPerformance® THIN underhandskar med värmefunktion

Det ursprungliga priset var: kr1.795,00.Det nuvarande priset är: kr1.436,00.

Mångsidiga HeatPerformance® underhandskar i ett komfortabelt mjukt och smidigt material.

  • Använd dessa underhandskar med värmefunktion under dina vanliga skid- eller mc-handskar.
  • Inte tillräckligt kallt ute för tjocka vadderade handskar? Använd dem som en vanlig tunn handske.
  • Kan även användas inomhus till exempel av personer med Raynauds sjukdom.
  • Det tunna tyget gör det möjligt för dina fingrar att röra sig lätt och begränsar dig inte.

Har du några tvivel? Lägg till i jämförelse

Artikelnr: HSHP-THIN Kategori: Etiketter: , , ,
Läs mer

Och varför har vi valt att använda det här materialet i våra handskar?

En av de viktigaste faktorerna för att hålla händerna varma är att undvika fukt. Fuktiga händer blir snabbare kalla. Mjölksilke har egenskapen att inte släppa in fukten från utsidan så snabbt och kan snabbt avlägsna fukten från insidan. Därutöver känns tyget mjukt och smidigt och har ett fint lyxigt utseende.

Prova? Våra eluppvärmda handskar är tunna och smidiga, de passar under dina vanliga handskar men är också idealiska för alla hushållssysslor. Får du lätt kalla händer? Då kommer de här att bli ett av dina favoritplagg!

Select a Pickup Point

Click outside to hide the comparison bar
Jämför