värmekläder med värme - HeatPerformance®

Vad är termokläder och när använder man dem?

Een vraag die wij vaak voorbij horen komen, is wanneer je thermokleding precies draagt. Om daar een antwoord te geven is het goed om te weten wat thermokleding precies is, wat de eigenschappen ervan zijn en welke verschillende soorten er bestaan.

Wat is thermokleding?

Thermokleding is in feite niets meer en niets minder dan een verzamelnaam voor kleding die je lichaam optimaal warm houdt. De materialen zijn zo samengesteld dat de warmte maximaal vastgehouden wordt en het vocht snel wordt afgevoerd.

Vaak wordt gedacht aan thermo ondergoed, een thermo broek, een shirt of een vest maar ook thermische sokken en thermische handschoenen zijn kledingstukken die onder de term thermokleding vallen.  

Wanneer draag je thermokleding?

Thermische kleding draag je in al die koude omstandigheden waarbij het je lichaam het niet lukt zichzelf voldoende warm te houden. Zoals op de piste, op de tennisbaan of tijdens het hardlopen, mountainbiken, wandelen of fietsen op koude dagen.

Het grote voordeel van thermokleding is dat je geen 4 lagen kleding over elkaar hoeft te dragen om het warm te hebben. Zeker bij het sporten zitten veel laagjes over elkaar alleen maar in de weg. Een enkele thermolegging en thermo shirt onder je sportkleding is in de meeste situaties voldoende om het voldoende warm te hebben en zo blijf je maximale bewegingsvrijheid houden, zelfs op die frisse dagen in de herfst en winter.

Detta är egenskaperna hos termiska kläder

Vi har just nämnt det, men den viktigaste egenskapen för termiska kläder är värmehållande. Under rörelse frigörs kroppsvärme och det är värmeklädernas uppgift att behålla denna värme maximalt.

Den andra funktionen med termokläder är att transportera bort svett och släppa in så lite fukt (regn) som möjligt. Om du svettas i backarna efter dina nedfarter kommer din kropp att svalna snabbare på grund av fukt i huden.

En torr kropp känns inte bara skönare men håller sig också varmare.

En sista men inte minst viktiga egenskapen hos termokläder är att de är bekväma och är söna mot huden, så att dina termoleggings eller termotröja kan bäras under dina vanliga kläder.

De bästa termokläderna, de är gjorda av dessa material

Var noga med materialen när du köper termokläder. Bra termokläder är alltid tillverkade i flera material, såvida det inte är merinoull eller kashmir. Trots ullens utmärkta isolerande och fukttransporterande egenskaper är nackdelen med dessa material att de är dyra. Och trots att merino är en mjuk ulltyp, upplever många att det fortfarande kliar på huden.

Polyester är ett vanligt material för termokläder. En polyesterfiber kan vävas mycket fint, så att den behåller värmen optimalt. Dessutom är polyester en hållbar fiber (i den meningen att den håller länge och tål att tvättas i tvättmaskin). Du bör dock undvika en produkt som helt och hållet består av polyester. Denna syntetfiber kan inte föra bort fukt ordentligt. Kläder i polyester förblir därför fuktiga länge och du blir snabbt kall. Det är därför viktigt att blanda in andra material med bättre fukttransporterande egenskaper. Såsom bomull, merinoull eller CoolMax.

I de flesta fall används även spandex eller elastan i termoplagg, så att tyget har utmärkta stretchegenskaper och att kläderna sitter skönt mot huden och begränsar rörelsefriheten.

Följande termokläder finns

Termokläder kan fördelas i underställ och ytterplagg. Därutöver är det skillnad på kläder med och utan uppvärmningsfunktion.

Tabellen nedan ger dig en snabb överblick:

Utan batteri

Med batteri

Underställ

Termounderställ, termosportkläder, strumpor

Uppvärmda termoleggings, uppvärmda termotröjor, uppvärmda strumpor

Ytterplagg

Sporttröja, jacka eller handskar

Uppvärmd jacka, uppvärmd bodywarmer, uppvärmd dunjacka,uppvärmda handskar

Kläder med värmefunktion

Om vanliga termokläder inte är tillräckligt för dig, välj uppvärmda termokläder.

I uppvärmda kläder löper värmeledare genom tyget, som fördelar en behaglig värme på strategiska platser med hjälp av ett litet batteri. Dessa värmeledare är så smidiga och tunna att du inte känner av dem. Värmeledarna drivs av ett kraftfullt, kompakt och uppladdningsbart litiumbatteri.

I vårt sortiment finns en uppvärmd bodywarmer, en uppvärmd jacka och elektriskt uppvärmda underställ. Ett underställ består av en termolegging med värmefunktion och en tröja med värmefunktion. Understället kan också användas som pyjamas.

Har du ofta kalla fötter, kolla då in vårt sortiment eluppvärmda strumpor. Även kalla händer är ett minne blott med våra uppvärmda handskar.

Har du några frågor om våra produkter? Ta då gärna kontakt eller ta en snabb titt på vårt utbud av uppvärmda kläder.

Select a Pickup Point

Click outside to hide the comparison bar
Jämför