Värmer upp kalla fötter med händerna

Varför har jag alltid kalla fötter?

Det räcker för att du ska bli desperat: kalla fötter!Du kan ikke slappe af, koncentrere dig, nyde din gåtur og kan bestemt ikke sove godt. Vill du veta varför du så ofta får kalla fötter? Se då på de möjliga orsakerna nedan. Men ännu viktigare är att vi ger dig de bästa tipsen för att säga hejdå till dina iskuber för alltid.

Värm upp kalla fötter

Här är varför du så ofta får kalla fötter

För att lugna dig: du är inte den enda. Enligt en schweizisk studie lider inte mindre än 33,1 procent av kvinnorna regelbundet av kalla fötter. Män å andra sidan klagar inte lika ofta över kalla fötter. Inte för att deras tröskel för tjat är högre (även om männen skulle älska att höra detta) utan för att de verkligen sällan lider av det: endast 6,9 procent av dem har att göra med detta problem då och då. Denna kunskap kan du använda till din fördel: använd din man som en varmvattenflaska i sängen:).

Här är de viktigaste orsakerna till kalla fötter:

Orsaker till kalla fötter

 1. Du är en kvinna.

Och kvinnor har en annan kroppsbyggnad än män. Män har generellt sett mer muskler. Muskler förbränner kolhydrater, fetter och proteiner. Denna förbränning frigör energi, eller värme.

 1. Du är en kvinna. Ja, detta är inte till din fördel:)

Kvinnor har i allmänhettunnare hud än män. Man kan dock hävda att kvinnor har mer fett. Och fett isolerar. Men detta fett finns inte i fötterna och runt tårna. Så tyvärr är det ingen bra idé att äta en låda choklad med ursäkten att bygga upp ett isolerande lager.

 1. Din kropp fungerar effektivt.

Det är viktigt för kroppen att hålla de vitala organen varma, t.ex. hjärtat, lungorna och njurarna i bålen och hjärnan i huvudet. Så snart omgivningstemperaturen svalnar vill blodcirkulationen förhindra att kropp och huvud kyls ner för snabbt. Den minskar mycket effektivt blodflödet i kroppens extremiteter, t.ex. i nästippen, fingrarna och tårna. Så att blodcirkulationen runt dina vitala organ hålls igång. Strax därefter börjar du också känna kylan i dina underben och underarmar. Bra då, en så effektiv kropp!

 1. Kanske har du brist på sömn?

När din kropp är trött svalnar den för att visa att du behöver en varm och säker plats att sova på. Detta sker vanligtvis på kvällen. Men det kan också vara så att du ofta fryser på dagen eftersom du har byggt upp ett sömnunderskott.

 1. Din kost.

För att hålla igång cirkulationen är det viktigt att ditt blod innehåller tillräckligt med järn och b12. Äter du lite kött eller är du vegetarian eller vegan? Men det är inte alltid lätt att få tag på dessa näringsämnen. För att vara säker kan du ta ett blodprov hos läkaren och ta extra järn och b12.

Tips för kalla fötter

Det enda sättet att få varma fötter är att få igång cirkulationen. Kalla fötter uppstår när blodet inte längre flyter ordentligt genom de minsta kapillärerna. 4 tips för att få igång cirkulationen:

TIPS FÖR KALLA FÖTTER

 1. Uppvärmda strumpor

Om du vill bli av med dina kalla fötter snabbt och inte har tid att duscha kan du ta på dig ett par uppvärmda strumpor. Genom att trycka på en knapp kan du känna hur strumporna värms upp inom 30 sekunder. En annan bra funktion är att du kan ställa in strumporna i tre olika lägen. Låg, medel och hög. För att värma upp fötterna väljer du den högsta inställningen. För att värma upp fötterna väljer du den högsta inställningen. Kolla in våra tunna uppvärmda strumpor som du kan ha på dig i dina vanliga skor.

 1. Att bygga muskler

Träning värmer inte bara upp dig utan tränar också dina muskler. Ju mer muskler du har, desto hårdare arbetar din förbränningsmotor. Det kommer att värma upp dig ordentligt. Även i vila!

 1. Rätt skor

Har du breda fötter? Då har du förmodligen kalla fötter oftare än genomsnittet. Om skorna sitter för hårt runt fötterna är det mer sannolikt att du får kalla fötter. Det beror på att blodkärlen är lite trånga. Så leta efter ett bra skomärke som tillverkar vackra skor speciellt för bredare fötter.

 1. Sömn- eller vitaminbrist

Som du har läst under orsaker kan dina kalla fötter också bero på sömnbrist eller brist på järn eller b12-vitamin. Gå till sängs tidigt ikväll och/eller boka tid hos din husläkare för att få ditt blod undersökt.

Har du provat alla välmenande tips och har du lidit av kalla fötter hela ditt liv? Då är uppvärmda strumpor en lättnad för dig. Vi har inte bara designat våra strumpor i en tjock skidversion, utan även en speciell variant för dina vanliga skor. Kolla in våra varianter här:

Tunna uppvärmda strumpor HeatPerformance® ULTRA THIN

kr904,96kr1.235,54

Här är de tunnaste uppvärmda strumpor i vårt sortiment: HeatPerformance® ULTRA THIN. Och visst är de tunna, dessa korta strumpor är gjorda så tunna som möjligt så att de till och med passar in i dina vanliga skor, cykelskor eller skridskor.

 • Dessa strumpor har samma tjocklek som dina vanliga strumpor, så de är perfekta att ha i alla dina skor.
 • Varje fördel har sin nackdel. Eftersom sockorna är så tunna håller de naturligtvis värmen lite sämre än våra andra varianter. Välj våra THIN strumpor (tjocklek tennisstrumpor) eller våra PRO strumpor eller POWER strumpor (tjocklek skidstrumpor) om du vill ha mer värme.
 • Varma fötter i upp till 6 timmar med ett tryck på en knapp tack vare de kraftfulla batterierna.

Har du några tvivel? Lägg till i jämförelse

Artikelnr: SHP-ULTRA-THIN Kategori: Etiketter: , , ,
Läs mer

HeatPerformance® THIN tunna strumpor med värmefunktion

kr1.095,00kr1.495,00

Njut även i kallt väder med dessa HeatPerformance® THIN strumpor med värmefunktion. Härliga på kyliga vår- och höstdagar, till kontoret, för en promenad eller bara hemma.

 • Dessa strumpor har samma tjocklek som tennisstrumpor. De håller värmen bra.
 • Vill du ha ännu tunnare strumpor, välj våra HeatPerformance ULTRA THIN strumpor .
 • Varma fötter i upp till 7 timmar med ett tryck på en knapp tack vare de kraftfulla batterierna.
 • En av HeatPerformance® grundares favoritstrumpa.

Har du några tvivel? Lägg till i jämförelse

Artikelnr: SHP-THIN Kategori: Etiketter: , , ,
Läs mer

HeatPerformance® POWER skidstrumpor med värmefunktion

kr1.195,00kr1.595,00

Dessa kraftfulla HeatPerformance® POWER skidåkningsstrupmor med värmefuktion i tuff design är både hållbara och mjuka och håller dina fötter varma under de mest extrema omständigheterna.

 • Den här strumpan är speciellt utvecklad med ett 5,5 V värmesystem. Extra värme som snabbt värmer upp tårna. Väl uppvärmda kan du ställa in medel eller låg värmeinställning för att hålla dina fötter varma så länge som möjligt.
 • De två 7,4 V – 2600 mAh litiumbatterierna laddas på 4 timmar med den dubbla laddaren och ger 3,5 till 10 timmars varma fötter.
 • Det hållbara värmesystemet har utvecklats speciellt för fritidsfolk som gillar att vara ute i väder och vind, t.ex.: vintersportentusiaster, mcförare, vandrare, cyklister, scooterförare, mountainbikecyklister och vattensportentusiaster.
 • Passar i dina vanliga skor, sneakers, stövlar och skidskor. Om du har breda fötter eller hög vrist passar dessa strumpor inte i dina vanliga skor och det är bättre att välja ett par HeatPerformance® THIN strumpor med värmefunktion.

Har du några tvivel? Lägg till i jämförelse

Läs mer

Eluppvärmda strumpor med fjärrkontroll HeatPerformance® PRO

kr1.395,00kr1.795,00

Hög kvalitativa Heatperformance® PRO eluppvärmda strumpor med fjärrkontroll. Dessa starka och mjuka strumpor håller dina fötter varma även under de mest extrema förhållanden.

 • Det hållbara värmesystemet har utvecklats speciellt för friluftsentusiaster som gillar att vara ute i väder och vind: vintersportentusiaster, mc-cyklister, vandrare, cyklister, mountainbikecyklister och vattensportentusiaster.
 • Med den lättanvända fjärrkontrollen behöver du inte längre rulla ihop byxbenen för att ställa in strumporna.
 • Ger upp till hela 75º C värme med den högsta inställningen.
 • Passar i dina vanliga skor, löparskor, stövlar och skidskor.
 • Om du har breda fötter eller hög vrist passar dessa strumpor inte i dina vanliga skor och det är bättre att välja ett par HeatPerformance THIN.

Har du några tvivel? Lägg till i jämförelse

Läs mer

Har du frågor om våra uppvärmda strumpor? Du får gärna fråga dem. Vill du veta mer? Vi har en detaljerad beskrivning av varje strumpa. Vi önskar dig mycket värme!

Select a Pickup Point

Click outside to hide the comparison bar
Jämför