Skäm bort dina händer med uppvärmda handskar för hemmet

Lider du av dålig blodcirkulation? Undertecknad har full förståelse för dig. Inte bara på vintern, utan alla dagar när kvicksilvret sjunker under 20 °C känns mina händer redan kalla. Inte lite obehagligt kallt, utan – särskilt om jag sitter stilla länge – riktigt kallt. Hur många gånger på en dag har jag inte skruvat på den varma kranen för att värma händerna en stund. Nu kan jag tack och lov låta den kranen vara stängd och har hittat en bra och hållbar lösning med mina uppvärmda innerhandskar.

Jag minns det väl. För några år sedan, närmare bestämt 2019, när höstens första dagar började komma, satt jag vid min laptop med kalla fingrar. Jag kunde inte koncentrera mig ordentligt och försökte förgäves värma mina händer med en kopp varmt te. Jag var färdig, så färdig. Det fanns fortfarande en hel vinter framför mig, hur skulle jag klara mig igenom den?

Det slutade med att jag provade olika typer av handskar. Tunna handskar av polyester och bomull visade sig vara för kalla. Tunna ullhandskar, de visade sig vara för tjocka. Handskar utan fingrar, ingen aning om varför de finns eftersom de inte gjorde något för mig. Silverhandskar, trevlig idé men jag tyckte inte att de höll kvar värmen. Dessutom var mina händer kalla, vad fanns det för värme att hålla?

På skämt sa jag till min partner att de borde uppfinna tunna handskar med värmare trots allt. Den mjuka lilla rösten i mitt bakhuvud blev högre och högre, tills jag inte längre kunde ignorera den. Tänk om ìJag skulle uppfinna dessa handskar. Om jag led så mycket av kalla händer är jag säker på att jag inte skulle vara den enda i världen.

Och där gick vi till jobbet. Prov efter prov utvecklade och testade vi tills vi var nöjda och döpte om vårt senaste tillskott till HeatPerformance® INDOOR-handskar.

Uppvärmda handskar TUNN - set
handskar för inomhusbruk med värmefunktion
elhandskar - med batteri

De här fina handskarna är bekväma att ha på sig i hemmet eller på kontoret. Du kan greppa vad du vill med den utan att vara rädd för att skada något. Detta beror på att värmeledarna finns på utsidan, längs handryggen och över baksidan av varje finger. Ledarna består av flexibla, tunna koltrådar som du inte känner när du bär dem.

Värmeledarna styrs av ett smart chip som reglerar temperaturen i tre olika lägen. De kraftfulla 2600 mAh – 7,4 V litiumbatterierna ger minst 2 och upp till 7 timmars varma händer, beroende på omgivningstemperaturen och vilket värmeläge du använder. Dessa batterier är de tunnaste i sitt slag så att de inte stör dig när du har handskar på dig. Batterierna förvaras i ett särskilt fack på insidan av manschetten. En vattentät dragkedja garanterar att batterierna är väl skyddade.

Tygmaterialet på innerhandskarna är tillräckligt tunt för att ge dig tillräckligt med rörelsefrihet, så att finmotoriska rörelser som att skriva eller skriva inte är något problem. Det tar lite tid att vänja sig vid det i början. Sensorerna i dina fingertoppar spelar en viktig roll när du skriver, de ser till att du har god kontakt med tangentbordet och att du känner strecket på exempelvis “f” och “j”. När du bär handskar finns det ett lager tyg mellan fingertopparna och tangenterna, vilket är en liten omställning för hjärnan. Men obehaget med att vänja mig vid det är mycket mindre än obehaget med kalla händer. 

Förresten har vi även applicerat touchscreen-tyg på tummen och pekfingret. Utan att ta av dig handskarna kan du använda din surfplatta eller utföra enkla telefonoperationer.

Vi valde polyester som tyg, eftersom detta material är slitstarkt och håller länge. Dessutom är polyester lätt att tvätta utan att du behöver vara rädd för att handskarna ska krympa.

Så du kan göra det också, tvätta handskarna. Tvätta handskarna för hand eller lägg dem i en tvättpåse och välj handtvätt i tvättmaskinen. Torka inte i torktumlare utan låt den torka försiktigt på torkstället. Naturligtvis måste du ta bort batterierna i förväg och sätta tillbaka förslutningslocket på kabeln. Stäng också den vattentäta dragkedjan i den väska som innehåller kabeln.

När vi utvecklade innerhandskarna tog vi noga hänsyn till passformen. Den måste vara så nära och snygg som möjligt, så att du känner handskarna så lite som möjligt när du har dem på dig. Samtidigt får fingrarna inte begränsas i sina rörelser. Därför har vi också lagt till elastan så att optimal rörelsefrihet garanteras. 

Vem är våra inomhushandskar avsedda för?

Dessa uppvärmda handskar för hemmet är idealiska om du lider av dålig cirkulation. Den dåliga cirkulationen kan ha en orsak (t.ex. Raynauds sjukdom eller vitaminbrist), men det kan också vara så att det bara är du som har den. Så är fallet med mig. Många människor kan dra nytta av att bära uppvärmda inomhushandskar, t.ex:

  • Sitter du ofta stilla i långa perioder, hemma eller på kontoret? Till exempel när du arbetar vid datorn, läser eller under möten? Då kan kalla händer snabbt bli ett problem. Kalla händer på kontoret bidrar avsevärt till sämre koncentration; med uppvärmda kontorshandskar arbetar du mycket mer avslappnat och har mindre problem med att hålla dig fokuserad på saker och ting.
  • När du arbetar i en kall hall, vilket också innebär finmotoriska rörelser.
  • Om du sitter still länge, till exempel under en kväll när du tittar på tv.
  • Under körning.
  • Du kan också använda handskarna för utomhusbruk. Eftersom de är så tunna passar de perfekt under dina egna handskar. Perfekt för cykling, långa promenader eller på skotern.
  • Personer med reumatism, diabetiker eller personer med Raynauds fenomen.

uppvärmda handskar: Så här fungerar de

Detaljerad information om hur våra handskar fungerar hittar du här: Hur fungerar uppvärmda handskar?

Steg 1

Anslut batterierna till kabeln i den särskilda batteripåsen.

Steg 2

Håll in strömknappen i några sekunder tills HeatPerformance®-logotypen lyser. Nu är handskarna direkt på i den högsta inställningen.

Steg 3

För att värma upp händerna ordentligt använder du den högsta inställningen i 5-10 minuter. 

Steg 4

Beroende på omgivningstemperaturen kan du byta till den mellersta eller lägsta inställningen efter detta. Om du vill växla mellan olika värmelägen trycker du en gång kort på on/off-knappen.


Hur länge har jag varma händer efter det?

Hur länge batterierna räcker beror på vilken värmeinställning du använder och omgivningstemperaturen. Grovt räknat kan du säga att dina handskar ger varma händer i minst 2 timmar och upp till cirka 7 timmar. Om du inte bär dem under dina egna handskar kan de hålla i upp till 8 timmar.

På 4 timmar är batterierna fullt laddade igen med den medföljande dubbelladdaren. Som tillval kan du också köpa en uppsättning extra batterier så att du har behagligt varma händer hela dagen.

HeatPerformance® uppvärmda innerhandskar INDOOR

uppvärmda handskar för inomhusbruk

 

 

SEK 1695,00

Ultratunna HeatPerformance®-handskar för inomhusbruk, i ett bekvämt mjukt och elastiskt tyg.

Varma händer året runt!

Select a Pickup Point

Click outside to hide the comparison bar
Jämför
HeatPerformance.se använder sig av cookies för statistik och för att ge dig den bästa upplevelsen.