Vill du sänka värmen en grad i vinter? Så här håller du dig varm inomhus!

Är du redan beredd på att förbereda dig för vintern eftersom energipriserna har stigit så mycket? Vid det här laget har du fått nog av alla de tips du hör runt omkring dig, som att låta badvattnet rinna, hålla gardinerna stängda, isolera hemmet, ta kortare och kallare duschar och viktigast av allt… skruva ner värmen en grad. Brrr, det är inte vad du (som inte gillar kyla) väntar på.

En grad lägre är en katastrof för dig. Dina händer och fötter är kalla hela dagen. Och snart vandrar den obehagliga kylan vidare till resten av kroppen, vilket gör att du inte kan koncentrera dig ordentligt, känner dig obekväm i din hud och föredrar att boka en enkelbiljett till solen. Kort sagt, det är dags för tips som hjälper dig att hålla dig varm inomhus. Det blir lätt för dig att sänka värmen i vinter!

warm blijven in huis bij een graadje lager

Dessa tips gör det enkelt att sänka värmen!

Tips 1. Investera i ett par uppvärmda strumpor

Ofta märker du kylan först i tårna och fötterna, innan den sprider sig till benen och resten av kroppen. Så skönt och varmt för fötterna! Men för många människor räcker det inte med ett par tjocka ullstrumpor för att hålla kylan ute. Om du lider av minskat blodflöde är det oundvikligt att dina fötter så småningom kommer att svalna. Du kan utföra alla typer av gymnastiska rörelser under dagen för att hålla igång cirkulationen, eller så kan du bara ta på dig ett par elektriskt uppvärmda strumpor.

Om du redan har riktigt kalla fötter kan du sätta strumporna på högsta läge i ungefär 5 minuter. När fötterna är skönt varma kan du byta till den mellersta eller lägsta inställningen. För varma fötter är inte heller trevligt, och på detta sätt håller batteriet längre.

Hos HeatPerformance® kan du välja mellan fyra olika typer av strumpor, från supertunna till tjocka. Vi börjar med de tunnaste strumporna i vårt sortiment:

HeatPerformance® ULTRA THIN

Vill du bära dina vackra ankelstövlar eller ett par klädskor? Då får tjocka strumpor ofta inte plats där. Särskilt om du har breda fötter är det inte heller klokt att bära för tjocka strumpor. Det hindrar inte bara cirkulationen, utan gör också att du inte har något utrymme mellan strumpan och skon. Särskilt när du har kalla fötter är det viktigt att skapa utrymme mellan strumpan och skon, eftersom detta luftlager fungerar som ett extra isoleringslager.

Det är därför vi utvecklade dessa extra tunna värmesockor. Så tunn som det är tekniskt möjligt, eftersom kolledarna som avger värmen naturligtvis måste ingå i strumpan. Kolguiderna är så fina som möjligt och är diskret dolda i strumpan. Kort sagt, den perfekta strumpan för dig som vill se snygg ut men samtidigt ha varma fötter.

HeatPerformance® THIN

Våra THIN-strumpor är lika tjocka som tennisstrumpor och behåller därför värmen lite mer än ULTRA THIN-modellen. De passar perfekt i dina bekväma skor, som t.ex. sportskor och vinterkängor.

Alla våra strumpor har 7,4V-2600 mAh jon litiumbatterier. Dessa kraftfulla batterier räcker i 3-8 timmar (beroende på omgivningstemperaturen och den värmeinställning du använder) och laddas helt på 4 timmar med den medföljande dubbla laddaren.

Planerar du att bära skinny byxor? Då kanske det inte är så bekvämt att ha ett batteri ovanför fotleden. I så fall kan du använda våra praktiska förlängningskablar för att bära batteriet i fickan. Detta är också praktiskt när du byter batteri.

HeatPerformance® POWER

Även vid de allra kallaste förkylningarna försvinner isklumparna som snö i solen. Våra HeatPerformance® POWER-sockor är vår varmaste variant av två skäl:

För det första är våra POWER tjockare än skidstrumpor, vilket gör att de behåller värmen bra. Ljuvlig för kvällar i soffan, i tofflor eller andra bekväma skor.

För det andra är dessa uppvärmda strumpor utrustade med ett 5,5 V värmesystem. Det låter lite komplicerat. Eftersom batterierna ger 7,4 volt, eller hur?
Det är sant, men det betyder inte att värmesystemet faktiskt kan hantera 7,4 volt. Vid 7,4 volt skulle dina fötter brinna. För att garantera säkerheten är de flesta uppvärmda strumpor utrustade med ett värmesystem med 4,5 spänning. Under extrema förhållanden är det dock väldigt skönt att ha lite extra värme runt fötterna. Det kan jag tala om. Under en mycket kall vinterdag är mina fötter kalla även i de allra tjockaste vinterstövlarna med foder. Om inte med de här strumporna har jag varma tår på nolltid i den högsta inställningen.
Vi ställer in chipet som styr värmen på en högre spänning. Vilket fortfarande känns trevligt. 5,5 volt så!

HeatPerformance® PRO

Dessa strumpor har också samma tjocklek som skidstrumpor. Värmesystemet har 4,5 volt. Men det som är riktigt bra med dessa strumpor är fjärrkontrollen. Du behöver inte rulla upp byxbenen för att ta fram strumporna. Om det blir lite för varmt för dig är det bara att trycka på fjärrkontrollen och återgå till det du höll på med.

Vill du vara säker på varma fötter hela dagen? Ha sedan en extra uppsättning batterier till hands. Perfekt även för att vara på språng!

Vill du tvätta dina strumpor? Du kan göra det i tvättmaskinen! Det är bara att ta bort batteriet och sätta tillbaka locket på kabeln. Lägg strumporna i en tvättpåse och välj en 30 graders tvätt på låg hastighet. Häng sedan upp strumporna för att torka på ett klädställ, inte på värmen eller i torktumlaren. 

Visste du förresten att våra produkter har 12 månaders garanti? Om något skulle gå sönder kan vi reparera det eller ersätta dina strumpor med ett par nya gratis. 

Tips 2. Bär ett par uppvärmda handskar (för i huset).

Okej, det räcker med fötterna. För vad gör jag åt mina kalla händer? Handskar, förstås! Vadå? Jag tänker väl inte gå runt i huset med tjocka handskar? Lyckligtvis är detta inte alls nödvändigt. Vi har utvecklat tunna handskar speciellt för hemmet. De här uppvärmda innerhandskarna passar bra runt fingrarna och innehåller elastan så att de inte begränsar dig i alla dina rörelser. Värmeledare finns på toppen av varje finger och på handryggen. På så sätt kan du ta tag i allt utan att behöva oroa dig för att skada något.

Möt våra uppvärmda inomhushandskar HeatPerformance® INDOOR

  • Handskarna har 3 olika värmeinställningar. Använd den högsta inställningen för att värma upp handskarna, cirka 5-10 minuter. Därefter är det dags att byta till den mellersta eller lägsta inställningen.
  • Batterierna på 7,4 V – 2600 mAh ger 2 till 6 timmars varma händer. Om du arbetar i ett kallt rum kommer batterierna naturligtvis att ta slut snabbare än om du använder dem inomhus vid 18 °C. Och naturligtvis förbrukar den högsta inställningen mer energi än den lägsta inställningen.
  • Mycket trevligt är också att tummen, pekfingret och långfingret är försedda med ett tyg för pekskärm. Tyvärr kan du inte skicka långa WhatsApp-meddelanden, men enkla åtgärder på din surfplatta eller smartphone fungerar.

Från och med nu kommer du aldrig att drabbas av kalla händer hemma. Och förresten… som underhandskar är de också mycket lämpliga. Bär dem utomhus under dina egna handskar så är du varm och skön på cykeln!

Tips 3. Ett lager extra kläder: uppvärmda kläder

Du trodde att du hade fått allt, men det finns även uppvärmda kläder. Har du alltid haft termiska leggings och tröja under kläderna på vintern kan du också välja en uppvärmd version nu för tiden. Vårt set med uppvärmda underkläder består av leggings och en långärmad t-shirt som håller dig varm vid knäna, magen, nedre delen av ryggen och övre delen av ryggen. Perfekt för en dag hemma, när du sitter still vid datorn i några timmar eller när du vill avsluta en spännande serie i soffan på kvällen.

kr1.495,00
kr1.495,00

Underkläderna känns underbart mjuka mot huden och har en behaglig stretch så att kläderna inte hindrar dig i alla dina aktiviteter. När du slår på värmen är den högsta värmen inställd till en början, men efter 5 minuter växlar värmesystemet automatiskt till den mellersta inställningen. Vi vill inte att du ska bli för varm obemärkt, därför har vi denna extra funktion. Om du ändå vill gå tillbaka till den högsta inställningen kan du alltid göra det manuellt.

Ett alternativ till uppvärmda kläder är en uppvärmd sittdyna. Placera den på din kontorsstol för att få varma lår och skinkor. En sådan kudde är också mycket praktisk när du är på språng. Du rullar bara ihop den och tar den med dig i din (hand)väska, när du kommer till terrassen, kontoret eller en kväll på restaurangen tar du ut den igen. Jag lämnar inte längre dörren utan den!

Vad kostar det att ladda ett batteri?

Den största delen av din energiförbrukning går åt till att hålla ditt hem varmt, och varje grad lägre temperatur ger dig en besparing på cirka 7 % på din energiräkning. Men att ladda ett batteri kräver ström, eller hur? Det är helt sant. Och för att jämförelsen ska bli rätt har vi beräknat exakt vad det kostar att ladda ett tomt 7,4 V – 2600 mAh jonlithiumbatteri fullt ut. Det är dessa batterier som vi använder till våra strumpor och handskar.

Vid beräkningen har vi använt det genomsnittliga energipriset den 6 oktober 2022: SEK 8,95 per kWh. Det är förresten en stor skillnad från priset i augusti 2021, då du bara betalade SEK 2,403.

Batterier för uppvärmda handskarHur var det nu igen? Formeln för antalet watttimmar är:
Amperetimmar x Volt = Watttimmar

Vårt batteri har en kapacitet på 2600 mAh, dvs. 2600 mili ampere per timme. För att beräkna amperetimmar måste vi dividera 2600 med tusen. Vår aritmetik blir följande:

2,6 Ah x 7,4 V = 19,24 Watttimmar
19,24 Watt-timmar är 0,01924 kWh.
0,01924 Watt-timme x SEK 8,95 = SEK 0,17.

Vid laddning förbrukar även själva laddaren värme och energi. Dessutom har du 2 batterier att ladda för ett par handskar eller ett par strumpor.
Att ladda två 7,4 V – 2600 mAh-batterier kostar alltså cirka 4 cent.

Visste du förresten att batteriet inte behöver vara helt dött innan du laddar det? Förr i tiden uppstod en “minneseffekt” med nickel-kadmiumbatterier och batteriet blev trögt. Med litiumbatterier är detta inte längre fallet. Det är ännu bättre för hållbarheten att ladda dessa batterier när de inte är helt tomma.

 

Varje nackdel har sin fördel. Att vara sparsam med energi är inte bara bra för din energiräkning utan också för klimatet. Med hjälp av ovanstående tips kan du också sänka värmen lite, utan att bokstavligen och bildligt talat sitta ute i kylan!

Select a Pickup Point

Click outside to hide the comparison bar
Jämför